Juhász vacsora

2013.03.09 23:28

Ezt a receptet akkor kaptam attól a barátosnémtól, (aki angol emberhez ment feleségül, és Ő adta a sült-marha tippet, vagyishogy, a titok: semmit ne csinálj a marhahússal, csak süssed órákig)....amikor G-n kitört az "angol-kór" és mindenféle angol kaját kellett csinálnom....mint például, eredeti angol karácsonyi puding faggyúból....mert azt írta az eredeti recept....

Tehát előbb a képek, hogy kedvet kapjatok....a pitetésztát én találtam ki hozzá, ez az én fejlesztésem....

rém egyszerű:

sorry, csészeméretben adom meg, mert nekem is ebben van (hülye amerikaiak...mondja most a JóÖreg), 1 csésze kb. 2,5dl

2,5 csésze liszt

1 kocka Ráma

1 teáskanál só

2 evőkanál cukor

1/4-1/2 csésze jeges víz (én jégkockát szoktam tenni a vízbe, attól lesz jeges-hideg)

a lisztet a Rámával az aprítóban összedolgozom, hozzáadom a sót, cukrot, és apránként a vizet

nem kell alaposan jól átgyúrni, csak álljon egybe a tészta, és tedd 30'-re a hűtőbe

utána nyújtsd ki, szakíts belőle kört, és ha nincs ilyen mini pite formád (és nem lesz) akkor tedd nyugodtan bele a muffinsütődbe

ami megmarad a tésztából, azt pont egy bogyópitére való....de azt később....

ezek olyan tenyérnyi nagyságúak, ebből és 8 db-ot csináltam.

Megtöltöttem a hússal:

500 gr darált hús

1 nagy fej vöröshagyma felkockázva

2-3 gerezd fokhagyma aprítva

2 szál sárgarépa aprítva (remekül lehet aprítani az aprító gépben)

só, bors

1-2 evőkanál paradicsom püré

1 evőkanál liszt

kb 3 dl marhahúsleves (élelmesebbje 1 marhahús leveskockát felold a 3dl vízben)

és ami a lelke az egésznek 2-3 evőkanál (én majdnem fél üveggel teszek bele....mondom majdnem!!!!) WORCESTERSHIRE SAUCE (fellelhető LIDL-ben és jobb TESCO-kban)

olajka

Az olajkán megdinszteled a hagymákat, de nem kell sokat pöcsölni vele, mehet rá a hús, amíg meg nem kapja azt a hulla színt, hozzáadod a sárgarépát, pár percig együtt dinszteled, mehet a paradicsom püre, rászórod a lisztet, és gyorsan elkevered, ráöntöd a levest és még gyorsabban kevered, hogy a liszt ne csomósodjon, mehet a só, bors ízlés szerint és ekkor jön a LÉLEK!!!! az a fura nevezetű szósz.

Kis lángon rotyoghat, hogy nagyjából megfőjön a hús (csak ritkán kóstold, mert mire kész lenne el is kóstolgatod)

és zsupszi, mehet a tésztára

csinálj egy adag krumplipürét (én lusta asszony vagyok, mindig porból készítem), és púpozd meg a pitéket....erről nincs fázisfotó, csak a végeredményről: de a végeredmény előtt azért tedd be a sütőbe, hogy a pite is megsüljön és a püré is nyammi legyen, hm....mondjuk 180-200 fokra, amíg ilyen nem lesz: tádámmmm:

és az ínyencek megloccsanthatják gravy-vel (hülye amerikaiak again)

ugye-ugye G?????

Ölel: Taylor (és Ana....csak az vegye fel, akinek inge!!!!)