Taylor a haspók...
hát most össze kell szednem minden emlékezetem, hogy emlékezzek mit is ettünk a 7végén…
aha, szombat, pizza, és sütöttem kókuszos-vankart….a vankar a vaníliás karika beceneve, tudjátok a boldog időkből….az a csoki-talpas omlós keksz (amin büszkeségünk is keresztülnézett, dr.S.P)
no, ezt én kereszteztem a kókusszal, és nem csalódtam.
Recept: (leánykori nevén darálós keksz)
50 dkg liszt
25 dkg margarin
12,5 dkg porcukor
1 tk sütőpor
2 db tojás
csipet só,
10 dkg kókuszreszelék
Gyorsan dolgozd össze és dobd a hűtőbe iccakára, másnap süti-darálón nyomd át, és csinálj a kukacokból, rudat, karikát (ha már van-karról volt szó), szívecskéket, betűket, bármit!
Ha kihűltek, olvassz fel csokit, és mártsad bele, majd hagyd dermedni.
Utána edd meg, de siess vele!
(előbb-utóbb képek is lesznek)
Valójában az eredeti recept szerint minden a kétszerese, de emlékeztem arra, hogy az böhöm sok szokott lenni, így én elfeleztem….de már bánom
…mellesleg azzal számoljatok, hogy ez a fél adag felvesz 20 dkg csokit!!!!
Nos, tehát vissza a pizzához, az is állat recept, ez még Blacktől származik, és ami a pláne, ezt Ő is meg tudja csinálni….meg is szokta…
Tehát, pizza, Black-módra
50 dkg liszt
20 dkg margarin
½ kocka élesztő
kk cukor, só (Tescó, ez nem azonos kk kanyar rövidítéssel, ez csak úgy simán kávéskanál….megjegyzem és teással mérem….tehát legyen akkor tk)
2 dl tej
1 tojás sárgája (fehérjét tedd el akár palacsintához, akár cukorvirághoz!)
Mindezt a házi-rabszolga (dagasztógép) összekeveri, én nem szoktam kényeskedni az élesztő futtatásával, addig futhat, míg kimérem a többit, de utána már nem pöcsölök vele, össze az egészet, oszt majd együtt püfföghetnek.
Tehát, amint a rabszolga aszondja, hogy a tészta kész (kb 10 perc), a kivajazott tepsibe nyújtom a tésztát, és feldíszítem mindenféle jóval, és ezután hagyom kelni.
Nos a tapasztalat szerint, a légkeveréses sütőben érdemes díszítgetés előtt kicsit megsütni előre a tésztát, de a sima gáz/elektromosban mehet együtt minden.
No, de ami a lényeg, én jobban szeretem a tejfölös pizzát, ezért minden alkalommal csinálok tejfölöset is (tejföl, bazsalikom, fokhagyma, bármi)
Sztem ma kitettem magamért, úgyhogy a vasárnap majd holnap jön: előzetes: vadas-marha spagettivel, ma reggel pedig palacsinta magyar módra, vagyis a crepes, amit nem mindegy, hogy hogy ejtesz, mert ejtheted úgy, ahogy én szoktam, hogy azt jelentse: szar….vagy ejtheted úgy is, hogy azt jelentse, palacsinta….de még nekem sosem sikerült beletrafálnom a jóba, Pocokaim legnagyobb vigadalmára….
ölel: Taylor