Taylor a haspók...

2013.02.18 16:22

hát most össze kell szednem minden emlékezetem, hogy emlékezzek mit is ettünk a 7végén…

aha, szombat, pizza, és sütöttem kókuszos-vankart….a vankar a vaníliás karika beceneve, tudjátok a boldog időkből….az a csoki-talpas omlós keksz (amin büszkeségünk is keresztülnézett, dr.S.P)

no, ezt én kereszteztem a kókusszal, és nem csalódtam.

Recept: (leánykori nevén darálós keksz)

50 dkg liszt

25 dkg margarin

12,5 dkg porcukor

1 tk sütőpor

2 db tojás

csipet só,

10 dkg kókuszreszelék

Gyorsan dolgozd össze és dobd a hűtőbe iccakára, másnap süti-darálón nyomd át, és csinálj a kukacokból, rudat, karikát (ha már van-karról volt szó), szívecskéket, betűket, bármit!

Ha kihűltek, olvassz fel csokit, és mártsad bele, majd hagyd dermedni.

Utána edd meg, de siess vele!

(előbb-utóbb képek is lesznek)

Valójában az eredeti recept szerint minden a kétszerese, de emlékeztem arra, hogy az böhöm sok szokott lenni, így én elfeleztem….de már bánom

…mellesleg azzal számoljatok, hogy ez a fél adag felvesz 20 dkg csokit!!!!

 

Nos, tehát vissza a pizzához, az is állat recept, ez még Blacktől származik, és ami a pláne, ezt Ő is meg tudja csinálni….meg is szokta…

Tehát, pizza, Black-módra

50 dkg liszt

20 dkg margarin

½ kocka élesztő

kk cukor, só (Tescó, ez nem azonos kk kanyar rövidítéssel, ez csak úgy simán kávéskanál….megjegyzem és teással mérem….tehát legyen akkor tk)

2 dl tej

1 tojás sárgája (fehérjét tedd el akár palacsintához, akár cukorvirághoz!)

Mindezt a házi-rabszolga (dagasztógép) összekeveri, én nem szoktam kényeskedni az élesztő futtatásával, addig futhat, míg kimérem a többit, de utána már nem pöcsölök vele, össze az egészet, oszt majd együtt püfföghetnek.

Tehát, amint a rabszolga aszondja, hogy a tészta kész (kb 10 perc), a kivajazott tepsibe nyújtom a tésztát, és feldíszítem mindenféle jóval, és ezután hagyom kelni.

Nos a tapasztalat szerint, a légkeveréses sütőben érdemes díszítgetés előtt kicsit megsütni előre a tésztát, de a sima gáz/elektromosban mehet együtt minden.

No, de ami a lényeg, én jobban szeretem a tejfölös pizzát, ezért minden alkalommal csinálok tejfölöset is (tejföl, bazsalikom, fokhagyma, bármi)

Sztem ma kitettem magamért, úgyhogy a vasárnap majd holnap jön: előzetes: vadas-marha spagettivel, ma reggel pedig palacsinta magyar módra, vagyis a crepes, amit nem mindegy, hogy hogy ejtesz, mert ejtheted úgy, ahogy én szoktam, hogy azt jelentse: szar….vagy ejtheted úgy is, hogy azt jelentse, palacsinta….de még nekem sosem sikerült beletrafálnom a jóba, Pocokaim legnagyobb vigadalmára….

ölel: Taylor


Készíts ingyenes honlapot Webnode