variációk egy témában 3. kötet cookie (kuki)
Nagymama mega-csokis-cookie-ja
ezt abból a csodás szakácskönyvből készítettem, amelyiket Blacktől kaptam nem olyan régen
a recepten annyit változtattam, hogy a tojás fehérjét is felhasználtam, mert száraz lett a tészta, alig tudtam vele dolgozni
tehát, végy:
1 kocka margarint
15 dkg cukor (aki nem annyira szereti ha édes, az használjon barna cukrot!)
ezt a kettőt a rabszolga keverje habosra
mehet hozzá az egy tojás, tovább keverve
van.cukor (én aromát használok)
25 dkg liszt evőkanalanként hozzá a masszához, a szolga közben dolgozik
50 g kakaópor (igényesek HOLLAND kakaót használnak -LIDL-)
csipet só
ha szép sima a massza, megköszönöd a rabszolgának a segítséget, letisztítod róla a lisztet és a kakaóport hálád jeléül, és vissza teszed a helyére, hogy tudja hol a helye....
és most kapaszkodj, és ne csalj!
vagdoss apró darabokra:
1 tábla fehér-, 1 tábla tej-, és 1 tábla ét-csokit (mondom, hogy mega-csokis!)
és kavard bele egy fakanállal („fancy”bb háziasszonyok szilikon spatulával)
majd evőkanállal (még „fancy”bbek fagyiskanállal) alkoss gombócokat (nagy helyet hagyva közöttük)
és ha szépen csücsülnek a tepsik a cuki kis gombócok, enyhén nedves kézzel véletlen tenyerelj bele mindegyikbe, hogy inkább lepény, mint gombóc forma legyen.
190 fokon franc tudja....15-20 perc....látványra megy a dolog
utána ne vedd ki azonnal a tepsiből, mert még puha, hűlnie kell egy kicsit, és úgy keményedik meg....
ha ügyes voltál, a külseje ropogós, a belseje puha lesz! ÉS FULL CSOKIVAL!!!!