variációk egy témában 3. kötet cookie (kuki)

2013.03.15 11:39

Nagymama mega-csokis-cookie-ja

ezt abból a csodás szakácskönyvből készítettem, amelyiket Blacktől kaptam nem olyan régen

a recepten annyit változtattam, hogy a tojás fehérjét is felhasználtam, mert száraz lett a tészta, alig tudtam vele dolgozni

tehát, végy:

1 kocka margarint

15 dkg cukor (aki nem annyira szereti ha édes, az használjon barna cukrot!)

ezt a kettőt a rabszolga keverje habosra

mehet hozzá az egy tojás, tovább keverve

van.cukor (én aromát használok)

25 dkg liszt evőkanalanként hozzá a masszához, a szolga közben dolgozik

50 g kakaópor (igényesek HOLLAND kakaót használnak -LIDL-)

csipet só

ha szép sima a massza, megköszönöd a rabszolgának a segítséget, letisztítod róla a lisztet és a kakaóport hálád jeléül, és vissza teszed a helyére, hogy tudja hol a helye....

és most kapaszkodj, és ne csalj!

vagdoss apró darabokra:

1 tábla fehér-, 1 tábla tej-, és 1 tábla ét-csokit (mondom, hogy mega-csokis!)

és kavard bele egy fakanállal („fancy”bb háziasszonyok szilikon spatulával)

majd evőkanállal (még „fancy”bbek fagyiskanállal) alkoss gombócokat (nagy helyet hagyva közöttük)

és ha szépen csücsülnek a tepsik a cuki kis gombócok, enyhén nedves kézzel véletlen tenyerelj bele mindegyikbe, hogy inkább lepény, mint gombóc forma legyen.

190 fokon franc tudja....15-20 perc....látványra megy a dolog

utána ne vedd ki azonnal a tepsiből, mert még puha, hűlnie kell egy kicsit, és úgy keményedik meg....

ha ügyes voltál, a külseje ropogós, a belseje puha lesz! ÉS FULL CSOKIVAL!!!!